• Anatomie en kennis van de gewrichten;
  • Meer testmogelijkheden van bv. ligamenten;
  • Specifiek gewrichtsonderzoek;
  • Interpretatie van alle onderzoeksgegevens;
  • Bewegingsleer intra-articulaire bewegingen;
  • Indicaties en contra-indicaties voor Sijmoves®.
  • Korte herhaling belangrijke punten dag 1;
  • Behandeling bij pijnlijke bewegingsbeperking;
  • Sijmoves a-specifiek, mobiliserende handgrepen;
  • Sijmoves specifiek, mobiliserende handgrepen;
  • Pijndemping door tracties en translaties.

Elleboog, Pols & Hand

Opnieuw een tweedaagse cursus in dezelfde heldere, inzichtelijke stijl als de voorgaande modules. Stap-voor-stap wordt op de eerste dag het onderzoek doorgenomen, op dag twee leert u alles over de behandelmogelijkheden.

Uit de cursus: onderzoek en pijnvrije, effectieve behandeling tenniselleboog

Er wordt veel aandacht besteed aan het behandelen van tennis- en golfellebogen, maar bijvoorbeeld ook aan de behandeling van een polsganglion, een carpaal tunnelsyndroom en problemen met het zadelgewrichtje van de duim.

Uit de cursus: onderzoek zadelgewrichtje duim

Wat te doen als een push-up klachten geeft in de pols? Of pijn bij knijpen of wringen? Na het volgen van deze module zult u veel van dergelijke klachten eenvoudig en snel kunnen oplossen. Het kenmerk van de Sijmoves methode geldt ook hier: veilig, pijnvrij, effectief, efficiënt en onmiddellijk toepasbaar in de praktijk!

Gewrichtstherapie Elleboog, Pols & Hand

Alle gewrichten van de elleboog, de pols en de hand komen in deze module aan de orde. De pols, de hand en de vingers vormen een logische eenheid. Omdat de bewegingsmogelijkheid van radius en ulna zowel belangrijk zijn voor de pols als voor de elleboog, ligt ook deze samenvoeging voor de hand. Ook deze module is een tweedaagse cursus. Stap-voor-stap wordt op de eerste dag het onderzoek van alle betrokken gewrichten doorgenomen. De tweede dag staat in het teken van de behandelmogelijkheden.

Er komen veel, zeer diverse, praktische onderwerpen aan de orde. Zo wordt er veel aandacht besteed aan het behandelen van tennis- en golfellebogen, maar bijvoorbeeld ook aan de behandeling van een polsganglion, een carpaal tunnelsyndroom en problemen met het zadelgewrichtje van de duim. Wat te doen als een push-up klachten geeft in de pols? Of pijn bij werpen, knijpen of wringen?

Na het volgen van deze module zult u deze en soortgelijke klachten eenvoudig en snel kunnen oplossen. Het kenmerk van de Sijmoves methode geldt ook hier: veilig, pijnvrij, effectief, efficiënt en onmiddellijk toepasbaar in de praktijk.

Overige informatie:

Accreditatie:NGS voor 12 punten
Cursusduur: 2 dagen
Cursustijden: aanvang 09:00 einde 17.00 uur
Inclusief: verzorging (koffie/thee/lunch), cursusboek, Sijmoves certificaat
Voorwaarde: kennis op het niveau van sportmassage/vergelijkbaar of hoger;
Toetsing: Er wordt geen toets afgenomen

Zelf meenemen: makkelijke kleding en 2 grote en 1 kleine handdoek