Reanimatie/AED-bediener

Reanimatie is het kunstmatig overnemen van de ademhaling en de bloedsomloop wanneer er sprake is van een circulatiestilstand (stilstand van de bloedsomloop). Reanimeren bestaat uit het geven van beademing en borstcompressie (hartmassage).

  • Een Automatische Externe Defibrillator(AED)is een draagbaar apparaat dat een schok kan toedienen bij een reanimatie van een persoon met een fibrillerend hart. Het apparaat wordt door middel van twee stickers (elektrodes) geplakt op de borstkas.                                              In gemiddeld 70% van de gevallen vindt een reanimatie thuis plaats. De overige 30% is op straat, in een openbaar gebouw of tijdens sport of ontspanning ergens anders.             Enkele feiten over

 reanimatie uit onderzoeken in Nederland op een rij:

  • In Nederland zijn er 8.000 reanimaties per jaar buiten het ziekenhuis;
  • Ruim 75% van de gevallen zijn er omstanders die het slachtoffer reanimeren voor de komst van de ambulance;
  • De gemiddelde leeftijd van iemand met een circulatiestilstand is 67 jaarBij onze reanimatie- en AED-cursus leert hoe snel te handelen. Snelheid is een belangrijke schakel: Indien er snel de juiste handelingen worden gedaan neemt de kans van een geslaagd optreden enorm toe. In openbare ruimten is de Automatische Externe Defibrillator steeds meer aanwezig. Wanneer een AED wordt gebruikt in combinatie met reanimeren vergroot dit de kansen van het slachtoffer.

Meld je daarom nu aan voor een reanimatiecursus op ons instituut. De reanimatie instructeurs van Medisch Centrum Ede B.V. zijn erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Wat leer je bij een reanimatiecursus?

Bij onze reanimatie- en AED-cursus leert hoe snel te handelen. Snelheid is een belangrijke schakel: Indien er snel de juiste handelingen worden gedaan neemt de kans van een geslaagd optreden enorm toe. In openbare ruimten is de Automatische Externe Defibrillator steeds meer aanwezig. Wanneer een AED wordt gebruikt in combinatie met reanimeren vergroot dit de kansen van het slachtoffer.

Vergoedingen

Onze reanimatiecursussen kunnen tot wel 100% vergoed worden door je zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van je polis en aanvullingen.
Men dient de cursus eerst zelf te voldoen alvorens men de declaratie kan insturen naar de zorgverzekeraar.

De cursus duurt ongeveer 4 uur.

Inhoud

  • Reanimatie / AED
  • Bewusteloosheid
  • Verstikking