Tijdens deze cursus masseren we zowel onder- als bovenarm en het gebied rond de scapula. Ook worden er diverse Medical Taping technieken uitgelegd, om na de behandeling de arm rust te geven.

  • Deze cursus is bedoelt voor de gevorderde masseur.
  • Lunch krijgt u aangeboden door Libosan.
  • Na afloop ontvangt u een certificaat.
  • Inclusief syllabus.

Zelf meenemen: makkelijke kleding plus 2 grote en 1 kleine handdoek

Inhoud van de cursus

Wat is nu precies een tennisarm of Tenniselleboog?

Een tennisarm is een ontsteking van de pezen die aanhechten aan de epicondylus lateralis van het opperarmbeen (humerus). Het betreft hier de extensorspieren (strekkers van de hand).

Het grote verschil met andere ontstekingen is, dat in deze ontsteking geen ontstekingsstoffen aanwezig zijn en dat er met onderzoeken steeds meer wordt aangetoond, dat deze klachten mede veroorzaakt worden door triggerpoints. Uiteraard zijn deze triggerpoints het gevolg van een oorzaak. De oorzaak van deze klachten komen in veel gevallen uit de schouders, dus wanneer alleen maar de aangedane plek behandelt wordt, is kans op herhaling aanwezig. Een tennisarm(elleboog) kan in een later stadium een zeer pijnlijke aandoening zijn, waarbij de cliënt/patiënt weinig of niets meer kan doen met de aangedane arm. Zelfs het optillen van een licht voorwerp is al teveel.